Donnerstag, 15. Oktober 2015

Adevarul din Carti


     De-a lungul timpului, numeroase carti au fost distruse in mod sistematic de biserica, dupa ce au fost etichetate ca fiind "interzise", iar cei care nu respectau acest ordin erau condamnati la moarte. In ciuda acestor distrugeri, destule exemplare au supravietuit. Pentru a combate in totalitate acesta problema, biserica neducand lipsa de ingeniozitate, a dat o conotatie mistica unei metode josnice creand legenda cartilor blestemate. Paginile cartilor ,,interzise‘‘ erau otravite cu un ,,praf‘‘, facut din spori de ciuperci, si raspandite prin randurile enoriasilor. In primele zile dupa otravire, persoana care atingea paginile putea doar sa se simta rau. Acest praf avea proprietatea de a deveni din ce in ce mai periculos, odata cu trecerea timpului. Astfel, dupa citeva luni, o simpla atingere a paginilor era suficienta pentru a cauza moartea. Acesta era o moarte in chinuri groaznice pe care mai marii biserici o dadeau ca exemplu de pedeapsa a lui (dumne)Zeu pentru nesupunerea fata de biserica. In acest fel, se putea stirni panica in privinta unei anumite carti, care apoi era evitata si, in final, distrusa.

    Biblia este considerata drept cuvantul lui (dumne)Zeu si accepta atat Vechiul Testament, cat si Noul Testament, socotindu-le cele doua mari parti ale ei. Ebraica si greaca au fost principalele limbi in care Biblia a fost scrisa.

    Vechiul Testament a fost scris in limba ebraica. Se pare ca cele mai multe manuscrise vechi au fost distruse pentru a nu se face confuzie cu privire la textul Bibliei. Acest fapt este problematic, pentru ca aceasta inseamna ca trebuie sa depindem de textul din secolul al X-lea, care a fost copiat de pe texte care au fost scrise cu aproximativ 2000 de ani inainte. Foarte multi cercetatori sustin ca Vechiul Testament contine anumite informatii criptate in text. Cea mai cunoscuta este ,,Teoria lui Rips'' care sustine ca in Biblie (Vechiul Testament scris in limba ebraica) exista inclus un anumit cod secret care poate dezvalui evenimente care au avut si vor avea loc cu mii de ani dupa scrierea ei. Se considera Biblia ca o gigantica grila de cuvinte incrucisate. Pentru a gasi codul, Rips a eliminat toate spatiile dintre cuvinte si a transformat intreaga Biblie originala intr-un sir continuu de litere, cuprinzand 304.805 caractere. Informatiile sunt obtinute prin selectarea fiecarei a N-a litera, unde N are o valoare precisa si corespunzator aleasa.

     Noul Testament a fost scris in limba greaca, in afara de Evanghelia dupa Matei care a fost scrisa de apostolul Matei in limba aramaica, ebraica vorbita in vremea lui Iisus, apoi tradusa tot de el in greaca. Cand invataturile crestine s-au raspandit in tari unde nu era vorbita limba greaca, au fost necesare versiuni ale scrierilor bisericii in limba locala. In sec al IV-lea Biblia a fost tradusa in intregime in limba latina. In sec al IX-lea a fost tradusa in limba slavona. Incepand din sec. al XVI-lea, dupa aparitia protestantismului, a aparut Biblia King James in limba engleza. Aceasta se vroia o traducere completa si corecta, care sa nu includa neconcordantele celor aproximativ 50 de biblii existente la data aceea. Toate manuscrisele originale ale Noul Testament s-au pierdut, se gaseste acum numai in copii ... ale copiilor.(!)

    Chiar daca acceptam ca acelasi (dumne)Zeu s-a revelat in ambele Testamente, exista inca o serie de elemente ciudate in Vechiul Testament: comportamentul scandalos al multora dintre personajele principale, numeroase legi stranii date Israelului si in special acceptarea sau chiar comandarea de razboaie impotriva neamurilor pagane. Crestini sunt invatati sa ii urasca pe toti cei care nu sunt ca ei, sa ii considere dusmani, si sa incerce sa ii converteasca sau sa ii distruga. ,,Cine nu e cu noi e impotriva noastra‘‘. Ateii si agnosticii, cei de alte religii toti ii sunt dusmani.
   Episcopul Marcion prin anul 135 d.Hr.(aprox), a respins orice legatura intre Dumnezeul Vechiului Testament, pe care-l vedea crud, rece, razbunator, manios si insetat de sange, si Dumnezeul Noului Testament, care era considerat drept “noul Dumnezeu”, plin de iubire si adevaratorul creator al omenirii. Marcion a intrat in istoria bisericii ca primul mare eretic, fiindu-i dedicata o bogata literartura apologetica. In teologia liberala, el a fost in parte reabilitat si considerat ca un reformator al bisericii primare.

Din seria popi spun lucruri trasnite :
,,De vei vedea preot beat, cazut in sant, du-te si-i saruta mana si indata te-ai umplut de harul lui (Dumne)Zeu ! Ca nu se amesteca niciodata pacatele lui cu harul lui (Dumne)Zeu, care l-a luat la hirotonie, ca atunci n-ar mai fi har. Preotul nu lucreaza in virtutea sa personala, ci in virtutea harului care l-a primit. Daca n-a fost vrednic, la judecata ia mai mare munca decat crestinii, ca cei tari, tare se vor cerca; caruia i s-a dat mult, mult se va cere; si mai mult va fi batuta sluga aceea care a stiut voia, decat cea care n-a stiut ( Luca 12,48 ).‘‘

    Este demonstrat stiintific ca aceeasi zona cerebrala responsabila de cat de religioasa este o persoana este si cea care se activeaza la epileptici in timpul unei crize. Prin urmare, explicatia faptului ca unii oameni nu se pot nicicum lipsi de religie este aceea ca au pur si simplu, in zona responsabila cu epilepsia si sentimentul religios, anumite celule care sunt in mod peren excitate, ca si cum ar avea tot timpul un bec aprins in creier.    

4 Kommentare:

  1. Ce mult ne place noua oamenilor sa ne dam cu parerea despre lucrurile pe care nu le cunoastem... Cati dintre cei care spun ca nu exista Dumnezeu l-au cautat cu adevarat asa cum El spune sa-L cautam ca-L vom afla? Cine vrea sa-L gasesca si sa se convinga de existenta Lui, trebuie intai sa fie sincer cu el insusi si sa caute sa-L cunoasca asa cum El se lasa a fi cunoscut.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ce mult ne place noua oamenilor sa ne dam cu parerea despre lucrurile pe care nu le cunoastem... ?! Din start drumul catre (dumne)Zeu a fost deviat de biserica printr-un labirint in care la tot pasu‘ e cate un ,,ghid‘‘ care iti ia banii si te trimite in directia urmatorului ghid! Lumea ar trebui sa inteleaga ca dacă există o divinitate care a putut face universul asta pe care inca nu-l intelegem si in care planeta noastra e ca un fir de praf, nu s-ar amesteca in mizeriile si scandalurile lui david, elisei, samuel, iezechel, labagel si alti analfabeti in frunte cu moise. Poruncile par a fi facute pentru infractori: nu ucide, nu fura, nu ravni la bunul altuia.... e clar ca religia mentine o oarecare ordine in randul infractorilor care nu au ,,frica‘‘ de justitie si pot fi ,,speriati‘‘ cu iadu‘ iar viata religioasa este redusa la a trai cu ,,frica‘‘ de un (dumne)Zeu.

      Löschen
  2. Biblia este scrisoarea lui Dumnezeu pentru omenire, cuprinde 66 de carti scrise de 40 de autori inspirati divin. Acesti scriitori provin din toate straturile sociale, de la imparati pana la pescari, si se intinde pe o perioada de 1500 de ani sau mai mult. Aceste pretentii par a fi spectaculoasae sau nerealiste pentru unii, insa un studiu atent si onest al Scripturii va arata ca ele sunt justificate. Biblia ofera calauzire in calatoria noastra prin viata spre vesnicie, si ne conduce la o relatie cu Dumnezeul acestui univers.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Nici macar copy/paste nu sti sa dai. Nu ai copiat tot !!! Si studiul ala ,,atent si onest al Scripturii'' de cine sa se faca ? Tot de teologi ? Si sa se demonstreze adevarurile din biblie tot cu biblia ? Si in ,,calauzirea aia in calatoria noastra prin viata spre vesnicie'' daca nu ai bani ... ,,te-ai dus dracu'' !!!

      Löschen