Freitag, 5. Februar 2016

Povestea cu broasca fiarta !

     Potrivit unei povesti spusa frecvent, un broscoi aruncat intr-o oala cu apa incalzita zdravan va sari imediat afara, insa daca este pus intr-o oala cu apa rece, dar care este incalzita treptat pana in punctul de fierbere, va sta acolo pana va fi fiert odata cu apa.

     Asa se intampla si cu noi, am devenit adeptii unor notiuni referitoare la doze „sigure”, limite etc., care ne sunt servite de diverse persoane, organizatii si voci cu autoritate in materie de sanatate incat am ajuns sa fim siguri ca daca ne mentinem in aceste „zone de siguranta”, cumva, sanatatea noastra nu va fi deloc afectata negativ.

     Realitatea este ca, din cauza substantelor nocive pe care le introducem zilnic in organism, indiferent daca este vorba despre alimente, apa, aer, substante prezente in locuinte, toxine emanate de mobila, electronice si autovehicule sau daca este vorba despre proasta alimentatie datorata dietelor compuse din hrana „moarta” pe care o consumam intruna sfarsim prin a grabi o moarte a celulelor noastre. Acest lucru converge in timp intr-un punct in care incep boli, dureri in articulatii si alte forme de suferinta.

     Daca ceva nu ne omoara din prima, nu suntem atenti la problema si o repudiem imediat. Stabilim doze „de siguranta” pentru diverse substante care ne contamineaza indiferent daca este vorba despre alimente, apa, poluanti sau vaccinuri. Pana la urma, credem ca daca substantele respective nu ne omoara in primele 30 de minute, nu este nicio problema, nu? Medicii ne conving pe toti ca aceste doze „mici” sunt „sigure” si ca n-ar fi nicio problema cu ele. Auzim constant ca ele nu se acumuleaza si ca organismul le va elimina cumva. Este adevarat ca un organism care functioneaza normal poate elimina cantitati serioase de toxine. Daca ar avea o conditie optima si daca ar trai intr-un mediu mai putin poluant. Din pacate ambele conditii sunt rareori indeplinite, astfel ca mecanismul natural de detoxifiere incepe sa functioneza mult mai prost, iar la un moment dat poate sa ajunga sa nu mai faca fata iar toxinele neeliminate sunt repuse in circulatie inapoi in organism. Efectul? Intoxicare in cascada.

     In ziua cand primesti diagnosticul, boala pare ca a aparut din senin. Nu iti pui problema ca ai fi inhalat plumb, toxine, fum de masina, E-uri in alimente, fum de tigara, alcool in exces si … toate in acelasi timp. Toate erau doze mici, deci nu ar fi trebuit sa fie nicio problema.

     Una dintre problemele cele mai mari ale vietii moderne este exact aceasta picurare inceata, zilnica, de toxine in alimente, apa, aer, produse de igiena care, combinata cu proasta nutritie si lipsa de exercitiu fizic, ne distruge incet dar sigur. Daca mai introducem in ecuatie miile de medicamente (care au, mai toate, efecte secundare), operatii si alte interventii medicale  vom observa ca exista o mare sansa ca problemele de sanatate sa inceapa la varste mult mai timpurii si ca, probabil, vom avea de infruntat zeci de ani de dureri si boli.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen