Freitag, 13. Januar 2017

Mitul Creatiei

Pana acum aproape toate miturile biblice in legatura cu Pamantul si Natura inconjuratoare au fost spulberate. Acum stim ca ploaia, fulgerul, grindina, vantul, cutremurul, tornadele …etc nu sunt pedepse date de vreo entitate din cauza neascultarii oamenilor, ci sunt niste fenomene naturale a caror cauza a fost explicata. In cazul formarii Universului toata cunoasterea stiintifica se bazeaza pe teorii, care pentru ,,persoanele neavizate’’ par niste teorii usor de combatut. Teologii au expoatat acest lucru si sustin creatia biblica enuntand niste teorii stiintifico basmeologice ….. 

    In conceptie teologica Universul este compus din Pamant, doi ,,luminatori’’ si niste punctulete luminoase. Atunci cand dumnezeu a creat Pamantul, chiar inca de la inceput, in biblie apare o contradictie foarte mare, avand in vedere legile universale cu care noi suntem deja obisnuiti. Istoria creatiei incepe: 
     La inceput, dumnezeu a facut cerurile si pamantul.  Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric, si duhul lui dumnezeu Se misca pe deasupra apelor. dumnezeu a zis: „Sa fie lumina!” Si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si dumnezeu a despartit lumina de intuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intai. (Geneza 1:1 - Geneza 1:1-5
    Cu alte cuvinte era Pamantul, sa zicem in mijlocul spatiului! Ceea ce este interesant este ca in primele trei zile, dumnezeu creaza Pamantul, lumina, intinderea de ape, verdeata, iarba cu samanta, pomii roditori , iar tocmai in ziua a patra dumnezeu creaza Soarele, Luna si Stelele (Geneza 1:14-19).

    Noi acum ar trebui sa credem ca Pamantul a stat pe loc timp de trei zile existand ,,zi’’ si ,,noapte’’ iar apoi in a patra zi a aparut Soarele care a inceput sa se invarta in jurul Pamantului, desi el era deja cu iarba, samanta, pomi fructiferi… De aici si-au luat si teologii ideea cum ca Pamantul se afla in centrul Universului si restul se invarte in jurul lui, asta pana a venit Galileo Galilei cu adevarata teorie despre asezarea Pamantului in Univers, invartindu-se in jurul Soarelui si nu invers. Exista o teorie nastrujnica care sustine ca fiecare zi a creatiei, de fapt nu este o zi de 24 de ore, ci poate sa fie un milion de ani sau un miliard, deoarece mai exista un verset in biblie care spune ca pentru dumnezeu o zi este ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi, cum ca dumnezeu este inafara timpului. Daca ar fi asa, ar insemna, ca Pamantul nu a avut lumina si caldura de la Soare si a stat pe loc pana in a patra zi, care nu se stie cate milioane sau miliarde de ani ar insemna o zi.

    Pana in anul 1.600, oamenii credeau ca Luna si Soarele nu sunt decat niste reprezentanti ai zilei si ai noptii. Nu ei lumineaza ziua si noaptea, ei sunt niste reprezentanti pusi acolo sa stim cand este ziua si cand este noapte. Cum se explica asa ceva? Cum poate Pamantul sa existe inaintea Soarelui cu iarba, samanta si pomi fructiferi, cand se stie foarte bine astazi ca ce mentine viata pe Pamant este Soarele care da lumina si caldura? Cum poate exista zi si noapte fara soare? De aici curg intrebarile ca fluviul Dunarea!

    Dar teologii de-a lungul timpului s-au asigurat ca oamenii sa nu aiba acces la informatii si sa denatureze adevarul ….  au amestecat stiinta si religia intr-un vas comun si de acolo fiecare … pricepe ce a fost invatat sa priceapa! Odata se interpreteaza metaforic, altadata literal ca sa dea cum vor ei.

    Din seria crestinii spun lucruri traznite:
Dumnezeu a creat pe Adam si Eva ca fiinte umane adulte. Daca un doctor ar fi examinat pe Adam si Eva in ziua in care au fost creati, probabil ca ar fi spus ca ei erau in varsta de 20 de ani (ori o alta varsta pe care ei pareau sa o aiba), in timp ce, de fapt, Adam si Eva nu erau mai batrani de o singura zi. Indiferent care este situatia, intotdeauna avem un bun motiv sa ne incredem in cuvantul lui dumnezeu in loc sa ascultam de ce spun oamenii de stiinta atei cu teoria lor evolutionista.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen